Makale arşivi

balığın besin değeri

25.11.2015 14:40
Balık etinin besleme özelliği fazladır. Çünkü, kasaplık hayvan etine nazaran yağ oranı (% 1-1,5) düşük, protein oranı (% 21) yüksektir. Ayrıca vitamin bakımından da zengindir. Bilhassa A ve B vitaminleri fazladır. Özellikle gelişme çağındaki çocuklar için değerli bir takviye gıdasıdır. Balık...

Balık Preparatları

25.11.2015 14:38
Balık salamurası: Az tuzlanmış balık. Tuzlu balık: Balığın çok tuzlanmışıdır. Kuru balık: Önce tuzlanır, sonra havada kurutulur. Tütsülenmiş balık: Tütsülenip korunan balık. Kutu konservesi: Temizlenmiş balıklar, zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla kurutulup sterilize edilir. Balık ezmesi: Çiğ...

balıkta zehilenmeler

25.11.2015 14:32
Balık etinden zehirlenmeler çok sık görülür. Çünkü, balık kasaplık hayvan etlerine nazaran çabuk bozulur. Kanalizasyon ve sanayi artıklarının bulunduğu yerlerden tutulan balıklar her zaman tehlikelidir. Bu balıklar maden zehirlemesi (kurşun, civa gibi) ve bakteri zehirlenmeleri yapar. Balıklarda...

Çenesiz balıklar (Taşemengiller)

25.11.2015 14:31
Yuvarlak ağızlı, çenesiz ve pulsuz balıklardır. Diğer balıklar üzerine yapışarak parazit yaşarlar. Yılan balığı gibi ince uzun vücutlarının kuyruğa yakın kısmında iki sırt yüzgeci bulunur. Göğüs ve karın yüzgeçleri yoktur. Yedi çift solungaç deliğine sahiptirler. Aşağıya dönük yarım daire...

kemikli balıklar

24.11.2015 20:31
İskeletleri kısmen veya tamamen kemikleşmiş, genellikle homoserk veya difuserk kuyruklu balıklardır. Çeneleri iyi gelişmiştir. Solungaçları dört çift olup, “operkül” denen solungaç kapaklarıyla örtülüdür. Solunum suyu, ağızdan alınıp solungaç kapaklarının daralmasıyla dışarı atılır. Akciğerli...

kıkırdaklı balıklar

24.11.2015 20:25
İskeletleri kemikleşmemiş olup, kıkırdaklıdır. Heteroserk kuyruklu, çene ve çift yüzgeçleri gelişmiş balıklardır. Solungaçlar çoğunda beş çift olup, solungaç kapağından mahrumdur. Her solungaç ayrı bir yarıkla dışarı açılır. Solunum suyu ağız ve ilk solungaç yarığı ile alınır. Solungaç yaprakları...

balık sistematiği

24.11.2015 20:19
Balık: Denizlerde, acı ve tatlı sularda yaşayan solungaçları ile solunum yapan, yüzgeç denilen özel hareket organları ile hareket eden, vücutları genellikle pullarla örtülü, soğuk kanlı ve omurgalı hayvanlardır. Yaşayan omurgalıların en fazla türe sahip olanıdır. Yaklaşık olarak   20.000...

balıklar hakkında bilinmeyenler

18.11.2015 17:04
Balık türleri yeryüzünde 450 milyon seneden fazla bir süredir var olmuştur. Balık türleri yeryüzünde dinozor türlerinden önce bile vardı. Günümüzde Yeryüzünde tanımlanmış 25.000'den fazla balık cinsi bulunmaktadır. Tahmini 15.000'den fazla tanımlanmayan balık türü olduğu...

balıklar nasıl hayvanlardır

18.11.2015 15:16
Balıklar: Suda yaşayan, gövdesi mekiğe benzeyen ve üstü genellikle pullu olan omurgalı hayvanlar.Omurgalı hayvanlar olan balıklar iskeletlerine göre iki büyük sınıfa ayrılır: kıkırdaklı balıklar (en başta vatozlar ve “köpekbalıkları) ve sayıları çok daha kalabalık olan kemikli balıklar.Balıklarda...

en uzun yaşayan balık

18.11.2015 14:41
Karadeniz'de yaşayan Mersinmorina'ların 120 yıl kadar yaşadığı görülmüştür Bu balıkların ağırlıkları bir tondan fazladır
Öğeler: 21 - 30 / 45
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>